torsdag 2 september 2010

Brytbröd med parmesanost

Här kommer receptet på brödet som jag bakade.

4 Portioner
25 g jäst
2 ½ dl kall mjölk
½ dl olivolja
2 dl riven parmesanost
½ tsk salt
ca 6 dl vetemjöl

1. Lös upp jästen i lita av mjölken i en degbunke.
Tillsätt resten av mjölken, oljan, osten och saltet.
Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg
i ca 5 minuter. Täck degen med en bakhandduk och låt jäsa i ca 1 timme.

2. Tag upp degen på lätt mjölad bänk och arbeta den.
Rulla ut degen till en längd och skär i 15 lika stora bitar.
Forma dem till runda bullar och lägg dem i en smord form
med lös tagbar kant ca 24 cm i diameter.
Låt bullarna jäsa övertäckt i ca 30 min.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrö.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min i 200 c.

5. låt bördet svalna på galler.

1 kommentar:

regina sa...

Tack! ska testas :)